Trendy, které prostupovaly celou výstavou, byly letos tři:

1. Čisté linie a jednoduchá krása - méně je více

 
Rozhodující je zde kvalita materiálů se zaměřením na ty přírodní a režné. Barvy vedou od špinavě bílé, ecru a odstínů šedé až po černou. Silná okrová (ta je i barvou roku dle Pantone) a okouzlující, jemná červená barva s teplými akcenty.

Vládnou jemné materiály jako merino vlna, kašmír a mohér, ale také pravý opak - na omak hrubé materiály, jako je omítka, hlína nebo beton.

Do módy se vrací linorit, minimalismus, výtvarná zkratka a jemné linky. Stejně oblíbený je design šperků s nalepovacími korálky a kresby barevnými tužkami a japonskými štětci, 

2. Vintage vibrace: oživení nostalgie

 
V tomto trendovém světě se dědictví a poklady z blešího trhu mění v nové oblíbené kousky.

Například jemné staré ubrusy se stávají módními doplňky nebo sběratelské hrníčky a cukřenky se proměňují v originální svícny.

V módě se ženské detaily objevují napříč všemi genderovými liniemi. Opět frčí technika tapiko.

Ke slovu se zde dostávají  papír, korálky, lepidla, vyšívací potřeby, šablony, in jsou sušené květiny a pečetění - nebojte se kombinovat a hrát si. 

3. Vtipný styl : humor, který inspiruje

 Humor a vtip spojují vše a zároveň dělají náš svět barevnějším a veselejším: zářivé neonové barvy, abstraktní tvary, vtipné figurky a poutavé doplňky.  

Bez mrknutí oka tento styl mísí různé materiály a nápadné motivy. Hraje si s gumičkami, přízí, paracordem, písmeny, logy atd. a odráží třeba v tradičních technikách vyšívání, tisku atd.

Doufáme, že vás naše krátká reportáž inspirovala k vlastní tvorbě :-).

ZDROJ FOTOGRAFIÍ: https://www.messefrankfurt.com/frankfurt/en.html