Domácí kečup se hodí nejen na přímou konzumaci, ale i na přípravu rychlé rajské omáčky, polévky, jako základ pizzy nebo omáčky na těstoviny. Pokud ho navíc nazdobíte našimi zavařovacími razítky můžete ho použít jako jedlý dárek.

31132-kecupiii.jpg

Co budete potřebovat?

Základem dobrého kečupu je PROVĚŘENÝ RECEPT. Tady je ten náš:

- 4 kg vyzrálých rajčat

- 4 dl octa

- 8 velkých nakrájených cibulí

- 2 lžičky sladké papriky

- 1 lžička pálivé papriky

- 1 lžička mleté skořice

- 10 ks hřebíčku

- troška nového koření

- 4 ks bobkového listu

- 3 lžíce soli

- 300 g krystalového cukru (můžete použít třtinový).

Vše smícháte, vaříte pozvolna 2 hodiny, pak směs rozmixujete a přecedíte do hrnce. Znovu převaříte a horké plníte do nahřátých sklenic.

Než skleničky vystydnou, narazítkujte si popisky a visačky.

31132-3.jpg

Můžete zamaskovat nehezké víčko sklenice kloboučkem z látky nebo papírového ubrousku.

31132-2.jpg

Na šňůrku držící klobouček přivažte visačku s popisem (popisky můžete vybarvit, hezky pak na skleničce vyniknou).

31132-dsc-9365.jpg

TIP: Pokud vám nejde umít lepidlo ze skleničky, potiskněte barevně pruh papírua skleničku s ním olepte (použijte třeba oboustrannou lepicí pásku). Lepidlo tím zamaskujete a řekněte sami, viděli jste hezčí kečup? ;-).

31132-kecupv.jpg

Tak ať vám chutná.

TIP: Inspirujte se a upečte ještě pečený čaj.