Nadúroda rajčat? Uvařte kečup!!!

18.08.2020

Domácí kečup se hodí nejen na přímou konzumaci, ale i na přípravu rychlé rajské omáčky, polévky, jako základ pizzy nebo omáčky na těstoviny.  Pokud ho navíc nazdobíte našimi zavařovacími razítky, můžete ho použít jako jedlý dárek. 

Co budete potřebovat?

Základem dobrého kečupu je PROVĚŘENÝ RECEPT. Tady je ten náš:

- 4 kg vyzrálých rajčat

- 4 dl octa

- 8 velkých nakrájených cibulí

- 2 lžičky sladké papriky

- 1 lžička pálivé papriky

- 1 lžička mleté skořice

- 10 ks hřebíčku

- troška nového koření

- 4 ks bobkového listu

- 3 lžíce soli

- 300 g krystalového cukru (můžete použít třtinový).

Vše smícháte, vaříte pozvolna 2 hodiny, pak směs rozmixujete a přecedíte do hrnce. Znovu převaříte a horké plníte do nahřátých sklenic.

Než skleničky vystydnou, narazítkujte si popisky a visačky.

Můžete zamaskovat nehezké víčko sklenice kloboučkem z látky nebo papírového ubrousku.

Na šňůrku držící klobouček přivažte visačku s popisem (popisky můžete vybarvit, hezky pak na skleničce vyniknou).

No řekněte sami, viděli jste hezčí kečup? ;-).

Tak ať vám chutná.