2. Sladké poklady do adventního kalendáře

2. Sladké poklady do adventního kalendáře - Aladine.cz   

Poklady do adventního kalendáře

Adventní kalendář už máme připravený a Hanka Rawlings má pro nás recept, jak do něho napéct super rychlé sladké dárečky.

Tento návod je jinak velmi jednoduchý a univerzální. Zvládnou ho i malí pekaři. Vyrobit si tak můžete třeba i sladké ozdoby na stomeček, nebo dáreček pro babičku.

Pomůcky a potřeby

  • Šmoulí razítka
  • Plochý štětec na natírání barvy na razítka
  • Mašlovačka
  • Paleta nebo mistička na míchání barvy
  • Malý váleček
  • Ostrý nůž
  • Párátko na nanášení barvy na paletu

Suroviny

Postup

Rozválejte těsto na 3 - 4 mm tlustou placku. Sušenky vykrojte ostrým nožem podle tvaru razítka. Vykrájené tvary sušenek položte na plech s pečicím papírem. Upečte a nechte vychladnout. 

Na suché a čisté pracovní podložce rozválejte bílý fondán na tloušťku 1 - 2 mm. TIP: Kdyby se fondán lepil, podsypte trochou moučkovéhu cukru.

V paletě rozmíchejte trochu gelové barvy s kapkou vodky a plochým štětcem barvu naneste na vybrané razítko (viz. foto 1).

Na rozválený fondán opatrně obrázek natiskněte (viz. foto 2).

Natisklý obrázek vykrojte ostrým nožem a Šmoulíka opatrně přilepte k sušence sirupem (viz. foto 3). Sirup na sušenku naneste mašlovačkou. 

Postup opakujte u ostatních sušenek. Hotové sušenky nechte chvilku zaschnout (viz. foto 4).

A máme hotovo. Co si takhle hotové Šmoulíky schovat jako malé překvapení do adventního kalendáře?

Krásný a klidný Advent a veselé Vánoce všem.

Vaše Hanka Rawlings

 

Hanka Rawlings, osobitá cukrářka a food designérka

Krása cukrovinek ji lákala od ranného dětství. Bílkovou polevou kreslila a psala raději než tužkou na papír. Babička s maminkou pekly a Hanka s pečlivostí a láskou roztírala marmeládu a krém na vychladlé dobroty. S přibývajícími roky pomáhala i se složitějším zdobením. Bylo tomu ale až po studiích na vysoké škole, kdy při chystání své vlastní svatby v Sydney Hanka objevila kouzlo čokoládové ganache a elegantních fondánem potažených dortů. Tomuto krásnému řemeslu se učila v Austrálii, kde absolvovala celou řadu kurzů vedených světově proslulými mistry svého oboru.

Své umění, oblíbené recepty a důležité triky Haka publikovala v překrásné knížce Sladký Design. Pokud hledáte tip na dárek, nebo jste propadli sladkému tvoření - tuto knížku prostě musíte mít!