Výrobci
Workshopy a Akce

 


Heureka.cz - Porovnání cen a srovnání produktů z internetových obchodů

 

14. Perleťové perníčky od Hanky Rawlings

14. Perleťové perníčky od Hanky Rawlings - Aladine.cz   

14. Perleťové perníčky od Hanky Rawlings

Skvělý návod od cukrářky Hanky Rawlings, food designerky a autorky knihy Sladký design

Pomůcky:

  • Perníčky

  • Bílý fondán

  • Bílý perleťový prach (koupíte v potřebách pro cukráře např. značka Wilton, Pearl Dust v různých odstínech - zkuste www.fialapraha.cz nebo www.eshop-lilie.cz 

  • Moučkový cukr na rozválení fondánu

  • Kukuřičný škrob

  • Sirup (viz. níže)

  • Razítka - třeba vločky:) - DŮLEŽITÉ:! Použijte kvalitní nová razítka, která budete mít výhradně na jedlé zdobení a už ne na jinou tvorbu. 

  • Pomůcky:  vykrajovátka, kulatý štětec, váleček a nepřilnavá podložka.

Sirup:

Lžíci švestkové zavařeniny rozmíchejte s trochou převařené vody, přeceďte přes cedník a nechte vychladnout. Můžete přidat kapku rumu:)-

Postup:

1. Rozválejte fondán na 1 - 2 mm tlustou placku a vykrojte tvar stejný jako tvar perníčku.

 

2. Razítko i povrch vykrojeného tvaru z fondánu posypte trochou kukuřičného škrobu.

Tip: škrob aplikuji pomocí malého látkového sáčku viz. obrázek.

 

3. Razítko umístěte na fondán, zatlačte do fondánu a opatrně sloupněte.

Na vytlačený vzor štětcem naneste trochu perleťového prachu.

 

4. Perníček potřete mašlovačkou trochou sirupu a přilepte fondánovou ozdobu:)

 

Návod pro nás připravila Hanka Rawlings